Doclisboa -elokuvafestivaalin tribuutti Peter von Baghille

Kansainvälinen ja arvostettu dokumenttielokuvafestivaali Doclisboa esittää Peter von Baghin elokuvan "Muisteja" osana "New Visions" -sarjaa ja omistaa tämän vuoden ohjelmistonsa Peter von Baghin muistolle. Peterin usein vierailemalla festivaalilla esitetään dokumenttielokuvia ympäri maailmaa ja ohjelmisto kunnioittaa von Baghin muistoa. 

Muisteja festivaalilla

Muisteja Kino Tarttilassa

Peter von Baghin dokumenttielokuva "Muisteja - pieni elokuva 1950-luvun Oulusta" esitetään osana ensimmäistä Kino Tarttilaa 1.11.2014. 

Muisteja Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla"Muisteja" esitetään syyskuussa Helsingissä Rakkautta ja Anarkiaa -festivaalilla. Elokuva on osa "Kotimaisen elokuvan viikko" -teemaa. 


Peter von Baghin keskeiset dokumenttielokuvat nyt ainutlaatuisena kokoelmana

Palkitun elokuvantekijän, kirjailijan ja kriitikon Peter von Baghin tuotannon keskeisimmistä elokuvista on koostettu kolmen DVD:n kokoelma ”Suomalainen sarja”. Kokoelma julkaistaan Kirjakarnevaaleilla Rautatientorilla tiistaina 20.5.2014 klo 16:30. Peter von Bagh on paikalla julkistamistilaisuudessa.


Suomalainen sarja” (Finsk Svit , Finnish Suite) koostuu kolmesta pitkästä dokumenttielokuvasta, jotka muodostavat tärkeän osan von Baghin 2000-luvun tuotantoa. Helsinki, ikuisesti” (2008) on muotokuva ja kaupunkisinfonia Pohjolan valkeasta kaupungista. Lastuja - taiteilijasuvun vuosisata” (2011) kertoo monipuolisen taiteilijasuvun kautta suomalaisen taiteen tarinan, unohtamatta laajempia yhteyksiä eurooppalaisiin virtauksiin. Muisteja - pieni elokuva 1950-luvun Oulusta” (2013) on ohjaajansa henkilökohtaisin elokuva. Siinä hän palaa nuoruuteensa ja kotikaupunkiinsa. Kaupunki sijaitsee Pohjois-Suomessa, mutta se voisi olla missä tahansa muuallakin sodan särkemässä, mutta eteenpäin katsovassa Euroopassa. Von Baghin jos kenen kohdalla yksityinen ja kansallinen on yleistä.

Kokoelma sisältää ohjaajan saatevihon (suomi, ruotsi, englanti)
.
Kokoelma on saatavilla seuraavilta jälleenmyyjiltä:

Rosebudin kirjakaupat: www.rosebud.fi
Kolmen Sepän kirjakauppa, Hansakäytävä, Kaivopiha, Mannerheimintie 5 C
Tiedekulma, Yliopistonkatu 3, katutaso, 00014 Helsinki
Kiasma – kauppa, Mannerheiminaukio 2

Filmihullun leffakauppa: http://www.filmihulluleffakauppa.com/
Kampinkuja 2C, 00100 Helsinki. Toimitus kautta maan.

Suomen Elokuvakontakti ry / Helsinki
Pohjoisranta 20 B 23, 00170 Helsinki. Toimitus kautta maan.
Kansallismuseo
Mannerheimintie 34, 00100 Helsinki
Lisätiedot: Jenny Timonen, jenny.timonen@illume.fi, puh. (09) 148 1489
Olli Vesala,
olli.vesala@kolumbus.fi
, 040 515 6864

"Muisteja" Tampereen elokuvajuhlilla

Peter von Baghin dokumenttielokuva on valittu Tampereen elokuvajuhlien kotimaiseen kilpailuun. Elokuva esitetään torstaina 6.3 klo 20:00 Pleva 5 -salissa. 


DVD -vinkki Suomen Kuvalehdessä!  

"Lienee viime vuoden paras kotimainen muutenkin kuin dokumenttien sarjassa."                 DVD:t saatavilla Filmihullun Leffakaupasta ja Elokuvakontakti ry:n verkkokaupasta.”Muisteja” DVD:llä nyt!

MUISTEJA - pieni elokuva 1950-luvun Oulusta” kertoo lapsuudesta ja nuoruudesta suomalaisessa
pikkukaupungissa 1950-luvulla. Elokuva on henkilökohtainen ja paikallinen, mutta samalla yleinen ja universaali. Elokuva on herättänyt paljon huomiota ulkomailla ja ylittänyt kotimaisissa elokuvateattereissa 5000 katsojan rajan. Myös kansainvälinen elokuvalehdistö, mm. Variety ja Sight & Sound ovat kirjoittaneet siitä. Suomessa elokuva on esitetty mm. Sodankylän elokuvafestivaaleilla. Se on saanut myös elokuvan laatutuen ja julkaistaan nyt myös DVD:llä.


DVD:n julkistamisen kunniaksi Peter von Bagh on paikalla kertomassa elokuvasta Helsingin Tiedekulmassa maanantaina 9.12.2013 klo 15:00-17:00.

Muisteja -elokuvan DVD on saatavilla seuraavilta jälleenmyyjiltä:


Helsinki:
Suomen Elokuvakontakti ry
Rosebud Books Oy
Kansallismuseon museokauppa

Turku:
Museokauppa Fatabur

Lisää tulossa myöhemmin!


Lisätietoja:

Jenny Timonen jenny.timonen@illume.fi 09 1481489

Olli Vesala olli.vesala@kolumbus.fi 040 515 6864"Muisteja" palkittiin Murmanskissa

Peter von Baghin pitkä dokumenttielokuva "Muisteja" voitti kulttuurielokuvien sarjan pääpalkinnon lauantaina päättyneillä Northern Character elokuva- ja tv-festivaaleilla Murmanskissa.

MUISTEJA - pieni elokuva 1950-luvun Oulusta kertoo lapsuudesta ja nuoruudesta suomalaisessa

pikkukaupungissa 1950-luvulla. Elokuva on henkilökohtainen ja paikallinen, mutta samalla yleinen ja

universaali. Laaja esseetyyppinen elokuva hyödyntää erilaista arkistomateriaalia: elokuvaa, valokuvia,

maalauksia ja muitakin taideteoksia. Ainutlaatuista materiaalia on lukuisista museoista, arkistoista ja

yksityishenkilöiden komeroiden kätköistä. Elokuva on herättänyt paljon huomiota ulkomailla. Se on esitetty

mm. Bolognan, Telluriden ja Leipzigin elokuvafestivaaleilla, ja se tullaan näkemään ainakin Rotterdamin ja

Buenos Airesin festivaaleilla. Myös kansainvälinen elokuvalehdistö on huomioinut elokuvan, mm. Variety ja

Sight & Sound ovat kirjoittaneet siitä. Suomessa elokuva on esitetty mm. Sodankylän elokuvafestivaaleilla.Festivaalin voittajat:
http://www.northchar.ru/eng/festival_today/winners_of_the_f/


"Muisteja" on valittu Rotterdamin kansainväliselle elokuvafestivaalille

Peter von Baghin dokumenttielokuva "Muisteja - pieni elokuva 1950-luvun Oulusta" on valittu Rotterdamin kansainväliselle elokuvafestivaalille. Festivaali järjestetään 43. kerran 22.1.-2.2.2014. 
Ensi-iltapaikkakunnat ja ohjaajakiertue

MUISTEJA nähdään elokuvateattereissa koko Suomessa. Elokuva saa ensi-iltansa 13.9.2013. Oulussa elokuva on ollut ohjelmistossa jo aikaisemmin ja kerännyt täysiä saleja... Elokuva nähtiin ennakkoon myös Sodankylän elokuvajuhlilla 2013. Ensi-iltapaikkakuntia ovat Helsinki, Tampere, Turku, Lahti, Kuopio, Forssa, Seinäjoki (Ylistaro) ja Espoo. 

Ensi-iltaviikkoon liittyen ohjaaja Peter von Bagh kiertää esittelemässä elokuvaa ja keskustelemassa yleisön kanssa 13.-19.9.

Aikataulu:
Perjantai 13.9. Helsinki, Kinopalatsi klo 16.30 ja 18.30
Maanantai 16.9. Turku, Kinopalatsi klo 14.30
Maantai 16.9. Forssa, Elävien kuvien teatteri klo 19.00
Tiistai17.9. Tampere, Arthouse Cinema Niagara klo 12.00 ja klo 18.30
Tiistai17.9. Mänttä- Vilppula, Bio Säde klo 16.30
Keskiviikko 18.9. Espoo, Kino Tapiola klo 18.00
Torstai 19.9. Lahti, Kino Iiris klo 18.00

Muisteja teatterilevitykseen Suomessa.


Ohjaaja, elokuvahistorioitsija, kirjailija, professori Peter von Baghin uusin elokuva MUISTEJA nähdään elokuvateattereissa koko Suomessa. Elokuva saa ensi-iltansa 13.9.2013. Oulussa elokuva on ollut ohjelmistossa jo aikaisemmin ja kerännyt täysiä saleja. Elokuva nähtiin ennakkoon myös Sodankylän elokuvajuhlilla 2013. Ensi-iltapaikkakuntia ovat ainakin Helsinki, Tampere, Lahti, Kuopio, Forssa, Seinäjoki (Ylistaro) ja Espoo.

Elokuva on jo saanut merkittävää huomiota ulkomailla. Se on nähty kesällä Bolognan elokuvafestivaalilla Italiassa ja kutsuja on useille muille festivaaleille ympäri maailman, mm. Telluriden festivaalille USA:ssa. Myös kansainvälinen elokuvalehdistö on huomioinut elokuvan, mm. Variety ja Sight & Sound.


Peter von Bagh 70 vuotta


Peter von Bagh täyttää 70 vuotta 29.8.2013.

Risto Jarva –Seura järjestää Citizen Peter -juhlaseminaarin Orionissa 14.-15.9., ja siellä julkaistaan myös juhlakirja, joka on ensimmäinen Petteriä käsittelevä kirja.

Kirjan onnittelulistaus (tabula gratulatoria) ja ennakkotilaus on käynnistetty: http://tilaus.like.fi/


Maailmanensi-ilta Oulussa


Maailmanensi-iltansa elokuva saa Oulussa elokuvateatteri Plazassa lauantaina 13.4.2013. Aiemmin päivällä järjestetään Plazassa klo 10-14 von Baghin tuotantoa ja oululaisuutta käsittelevä seminaari Paikan henki - kuinka muisteja syntyy? Seminaariin on vapaa pääsy. Iltapäivällä on vuorossa itse elokuvan esitys klo 15. Ensi-illan jälkeen elokuva tulee elokuvateatteri Studion ohjelmistoon.